Ud af min boble!

Flueknepperi..

unnamed

Når man får børn følger der rigtig rigtig riiiigtig mange ting med. Der opstår pludselig en form for diktatur. Det bliver bestemt hvornår du kan sove, hvor længe du kan sove, hvornår du kan gå på toilettet (jeg tror i virkeligheden ikke jeg har været på fredeligt toiletbesøg siden januar 2014..) og sågar hvornår du kan spise din aftensmad. Det kan være grænseoverskridende og frihedsberøvende og det synes jeg også at det var i starten, men det er også helt igennem fantastisk.

En anden ting der følger med er, at man skal tage en masse beslutninger for de små væsner, som de ikke selv er i stand til. Træffer man de rigtige for lige præcis det barn? Det er aldrig til at vide. Men det vigtigste er at man følger sin mavefornemmelse. Man skal være tro mod sig selv og de værdier man ønsker at videregive til barnet og så skal man gøre det man selv synes og ikke hvad alle andre mener er det rigtige! Jeg ser så tit at mødre der spørger om råd får svar som “du skal gøre sådan” og “du må ikke gøre sådan” men hvem siger egentlig det?? Man kan da følge de retningslinjer der nu engang er givet fra sundhedsstyrelsen, lægen og hvem der ellers måtte have forstand på den slags. Men i sidste ende så er det vel forældrene der ved bedst og som kender barnet/børnene bedst. Hvis man har lyst til at gøre tingene på alternativ vis, hvis man har lyst til at give dem en is eller en vingummibamse, hvis man har lyst til at smøre dem ind i creme fra top til tå eller børste deres tænder i kokosolie, så fred da være med det! Alt det der flueknepperi og alle de dømmende og sure kommentarer man får, fordi man ikke gør det lige præcis som man burde i andres øjne, det er da spild af tid.
Alle forældre vil kun det bedste for deres børn og de gør kun det bedste. (hvad de mener er bedst) Jeg hører så tit sætningen “Det må være forældrenes behov” i alle mulige forskellige sammenhæng. “Det er da ikke barnets behov at spise en is, det er forældrenes” “Det er ikke nødvendigt at smøre babyer i creme, det må være forældrenes” osv osv osv…. eksemplerne er endeløse! Men måske handler det ikke om, hvad der er behov for!! Måske handler det om at man gør alt i verden for at tilfredsstille og forkæle sine børn på den måde man selv ville føle sig tilfredsstillet og forkælet på. Det er der mange versioner af, og alle har lige meget ret til at være her.

Mærk efter i din mave. Tro på din dømmekraft og ELSK de valg du træffer på dine børns vegne. Smil til dem, der er bundet af traditioner og regler og nyd dine skønne unger præcis som du har skabt dem.

//♡

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ud af min boble!