Sunde pølsehorn
Jeg har holdt storebagedag i dag, og har fået fyldt op af de sunde alternativer, til både snacks, morgenmad og frokost!
Jeg bagte stenalderbrød og knækbrød. Det var begge to færdigblandinger fra Rema 1000. Manner, hvor er det nemt og lækkert når det hele stort set er klaret for én. Alt hvad man skal gøre er bare at blande ingredienserne sammen.
Men lidt lavede jeg dog selv 🙂
Det blev til sunde pølsehorn med kyllingepølser.
alt hvad du skal bruge til 20 pølsehorn er:
25 g gær
300 g rugmel
200 g havregryn
1 tsk agave sirup (kan erstattes med sukker)
1 tsk salt
5 dl lunket vand
1 spsk god olie
20 kyllingepølser (man kan selvfølgelig også bruge almindelige)
1 æg til pensling
Derudover brugte jeg hvedemel da jeg skulle rulle dejen ud. Jeg fandt ud af at den var alt for klistret efter den havde hævet, så derfor tilføjede jeg lidt hvedemel, indtil det var fast nok til at rulle ud.
Fremgangsmåde:
opløs gæret i det lunkne vand. tilsæt agave sirup og rør til dette er opløst. Tilsæt havregryn, mel og salt og rør dejen sammen. Lad det hæve i 45 minutter. (dejen må gerne være klistret mens den hæver, da havregrynene suger en del væske i mens) ælt så dejen sammen med hvedemelet til den ikke længere klistre til fingrene. – Man kan muligvis også bare benytte mere rugmel! opdel dejen i 20 stykker, tryk dem flade og aflange som vist på billedet.
Rul pølserne ind i dejen og pensel med æg.
Nu er de klar til at blive bagt i 15 minutter på 200g varmluft.
Velbekomme <3
Ingen kommentarer endnu