Kyllingesuppe med hjemmelavede melboller
Okay.. i går aftes kl 19 fik jeg virkelig lyst til suppe. Jeg havde ellers bestemt mig for at jeg bare ville lave et eller andet hurlumhej fordi jeg ikke havde fået handlet. Men jeg sendte manden afsted efter lækre råvare til mig
Du skal bruge:
En hel kylling
1 stang Blegselleri
2 gulerødder
Blomkål (mængden som du foretrækker)
1 løg
4 laurbærblade
5 nelikker
6 sorte pepperkorn
1 porre
Salt
1 terning grøntsagsbouillon
Skær grøntsagerne i stykker og kom dem i gryden sammen med kyllingen laurbærblade pepper boullion og nelikker. Dæk kyllingen med vand og kog den i 1-1,5 time.
Mens kyllingen koger kan man forberede melbollerne. Dette kan selvfølgelig undlades, da de på ingen måder er sunde! Men men men…
Du skal bruge:
1 æg
40 g smør
50 g mel
1 dl vand
Salt
Sådan gør du:
Kog smør og vand op og tilsæt alt melen på en gang. Pisk kraftigt til dejen er glat og skinnende. Tag det af varmen og lad det køle af i 5 minutter. Pisk ægget let og tilsæt det af 3-4 gang. Hvis du tilsætter det hele på en gang risikerer dejen at blive for flydende. Smag til med salt. Kom så dejen i en sprøjtepose eller en frysepose og klip et hjørne af. Kom koldt vand på en en ske og sprøjt så dejen ud på skeen i passende stykker. Husk at de vokser lidt når de bliver tilberedt.
Nå.. nu er kyllingen færdig så du må hellere pille den op! Si grøntsagerne fra vandet og held det suppen i gryden. Pil kødet af kyllingen. Og tag så lidt blomkål og gulerod fra.
Kom melbollerne i suppen. De skal koge ca 5 minutter. Tilsæt så kylling og grøntsager og så er der mad
Mums siger jeg bare. Og velbekomme ♡
Ingen kommentarer endnu