brug dine rester fornuftigt

Kyllingesuppe med hjemmelavede melboller

Okay.. i går aftes kl 19 fik jeg virkelig lyst til suppe. Jeg havde ellers bestemt mig for at jeg bare ville lave et eller andet hurlumhej fordi jeg ikke havde fået handlet. Men jeg sendte manden afsted efter lækre råvare til mig

10814100_10204894518153561_1285714798_n


Du skal bruge:

En hel kylling
1 stang Blegselleri
2 gulerødder
Blomkål (mængden som du foretrækker)
1 løg
4 laurbærblade
5 nelikker
6 sorte pepperkorn
1 porre
Salt
1 terning grøntsagsbouillon

Skær grøntsagerne i stykker og kom dem i gryden sammen med kyllingen laurbærblade pepper boullion og nelikker. Dæk kyllingen med vand og kog den i 1-1,5 time.

Mens kyllingen koger kan man forberede melbollerne. Dette kan selvfølgelig undlades, da de på ingen måder er sunde! Men men men…

Du skal bruge:
1 æg
40 g smør
50 g mel
1 dl vand
Salt

Sådan gør du:
Kog smør og vand op og tilsæt alt melen på en gang. Pisk kraftigt til dejen er glat og skinnende. Tag det af varmen og lad det køle af i 5 minutter. Pisk ægget let og tilsæt det af 3-4 gang. Hvis du tilsætter det hele på en gang risikerer dejen at blive for flydende. Smag til med salt. Kom så dejen i en sprøjtepose eller en frysepose og klip et hjørne af. Kom koldt vand på en en ske og sprøjt så dejen ud på skeen i passende stykker. Husk at de vokser lidt når de bliver tilberedt.

Nå.. nu er kyllingen færdig så du må hellere pille den op! Si grøntsagerne fra vandet og held det suppen i gryden. Pil kødet af kyllingen. Og tag så lidt blomkål og gulerod fra.
Kom melbollerne i suppen. De skal koge ca 5 minutter. Tilsæt så kylling og grøntsager og så er der mad

Mums siger jeg bare. Og velbekomme ♡

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

brug dine rester fornuftigt