Thailandsk kylling i grøn karry
Når man laver Thailandsk mad er der altid en masse forarbejde fordi der skal hakkes og skæres i massevis. Det kan være mega irriterende og tidskrævende, men jeg vil mene at det er det hele værd bagefter. JEG ELSKER THAIMAD!!
det skal du bruge til 4 personer:
4 kyllingebrystfileter
1/2 rød og 1/2 orange eller gul pepperfrugt.
1 løg
4 forårsløg
2 cm ingefær
frisk koriander
2 fed hvidløg
1 chili (med eller uden kerner efter smag)
2 spsk fiskesovs
1/2 hønseboullionterning
1 dåse kokosmælk
2 store tsk grøn karrypasta
olie til stegning (sesamolie er lækkert)
Tilsmagning med limesaft, rørsukker, salt og pepper.
Fremgangsmåde:
hak: hvidløg, ingefær og chili fint. Koriander groft
snit: pepperfrugt i mundrette stykker, løg i både og forårsløg i skrå skiver
skær kyllingen i strimler og kom dem i en frysepose. Bank kødet så det “går i stykker”. Dette gør kødet mørt når det tilberedes. Tilsæt soya, hvidløg, ingefær og chili i posen samt et lille skvat olie og fordel det grundigt. (Dette kan gøres på forhånd så det har tid til at marinere) opvarm en wokpande og tilsæt olie og karrypasta. Når karrypastaen er “smeltet” tilsættes kyllingen og brunes af. Herefter er det grøntsagernes tur. Men de skal kun have omkring 2 minutter inden kokosmælken tilsættes. Dette skulle gerne resultere i sprøde grøntsager nu tilsættes fiskesovs og hønseboullion og så skal retten simre i 10 minutter. Smag sovsen til med limesaft, rørsukker, salt og pepper.
Retten serveres med ris og frisk koriander på toppen
God fornøjelse og velbekomme!
Kærlighed fra Dittes verden <3
Ingen kommentarer endnu